Workshop
Hoe ondersteun je als vrijwilliger een kind of jongere met rouw?
Cursusdata
ma. 20 november 2023 | 09.00 tot 11.30 |
Voor wie?
Vrijwilligers/participatiebaan, Overig, Buurtinitiatief
Over de Workshop
Over de workshop: Als je als vrijwilliger werkt met kinderen / jongeren / volwassen werkt, kun je te maken krijgen met situaties waarbij veel emoties komen kijken. Deze emoties kunnen het gevolg zijn van een verlies. Bijvoorbeeld van iemand die is overleden maar ook door verlies van een vriend, bij ziekte, bestaande situaties die veranderen etc. Rouw komt voor bij verschillende vaak levensveranderende situaties. Rouwen is hard werken, ook al zie je dat vaak niet aan de buitenkant. Dit harde werken is onder te verdelen in 4 rouwtaken. In deze workshop wordt uitgelegd wat een verlies en rouw eigenlijk is en op welke eigen wijze kinderen en jongeren rouwen. Aan de hand van de rouwtaken krijg je handvatten hoe je ze kunt helpen in een moeilijke tijd. Ervaring leert dat deelnemers van de workshop soms geconfronteerd worden met eigen emoties. Daar is voldoende ruimte voor.
Over de trainer
De workshop wordt gegeven door Marieke Bootsma. Zij begeleidt volwassenen, jongeren en kinderen die rouwen na een verlies. Tevens geeft zij workshops aan mensen die met kinderen en jongeren werken. Het is haar missie dat verlies en rouw normaal wordt, omdat iedereen er mee te maken krijgt. Dat betekent dat kinderen daar vroeg mee moeten beginnen.
Je kan je aanmelden via onderstaande link:
Bekijk ook mijn andere blogs:
MARIEKESMOOD 1 JAAR!!
MARIEKESMOOD 1 JAAR
Het is vandaag een jaar geleden dat ik begon met Mariekesmood.
En gaf ik vorm aan mijn missie: Het normaliseren van rouw.
Interview met groninger Bodem beweging
Marieke Bootsma houdt zich bezig met rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen en jongeren in het bevingsgebied. Ze heeft een eigen praktijk in Bedum dat ze in de toekomst hoopt uit te breiden tot expertisecentrum. Volgens haar echt nodig, zeker in het bevingsgebied.
Interview Marieke Bootsma over rouwbegeleiding kinderen en jongeren met Bert Koster
Marieke Bootsma, een 56-jarige professional met een rijke achtergrond in de verpleging, het onderwijs en de politiek, richtte MariekesMood Bedum op om rouwbegeleiding te bieden aan kinderen en jongeren. Na haar verhuizing van Groningen naar Bedum, begon Marieke haar carrière in de verpleging en het onderwijs, waar ze rouwbegeleiding introduceerde voor kinderen van gescheiden ouders. Haar politieke betrokkenheid bij de SP en haar werk in Den Haag gaven haar diepe inzichten in de regionale behoeften, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van haar praktijk gericht op rouwbegeleiding. Nu, via workshops en directe ondersteuning, streeft Marieke ernaar een ondersteunende omgeving te creëren voor kinderen die verlies ervaren, zowel op scholen als in haar praktijkruimte.