Informatiemarkt Noord Groningen
Afgelopen zaterdag was het zo ver. In Bedum vond de informatiemarkt over afscheid nemen en rouw plaats. Vooral ’s middags bleven bezoekers komen.
Gemma en Simon, Mariele, Magdeleen en Gerda, vier lokale uitvaartondernemers, vertelden graag over hun persoonlijke manier van het begeleiden van een uitvaart.
Troostbrengers Marinka en Jessica stelden hun zelf ontworpen en gemaakte troostcadeautjes ten toon. Bloemist Lisette maakte mooie rouwboeketten en Hennie liet hapjes zien en proeven die je in plaats van cake ook kunt serveren.
Ik was er natuurlijk ook. Kinderen en jongeren konden een herinneringendoosje maken en dat deden ze! Soms ging ik met ze in gesprek over verdrietige momenten, soms liet ik ze lekker hun gang gaan.
Een dergelijke bijeenkomst is voor kinderen een natuurlijke manier om met de dood in aanraking te komen.
Bezoekers waren er erg over te spreken. Ze kwamen op nieuwe ideeën en werden aan het denken gezet.
We hadden enorm geluk met het weer en de sfeer was gemoedelijk. We zijn zo enthousiast, dat deze informatiemarkt zeker een vervolg gaat krijgen.
Bekijk hier meer informatie omtrend de informatiemarkt:
Nieuwsbericht:
https://omroephethogeland.nl/…/nieuw-bakje-troost…/
De website:
https://www.nieuwbakjetroost.nl
Bekijk ook mijn andere blogs:
MARIEKESMOOD 1 JAAR!!
MARIEKESMOOD 1 JAAR
Het is vandaag een jaar geleden dat ik begon met Mariekesmood.
En gaf ik vorm aan mijn missie: Het normaliseren van rouw.
Interview met groninger Bodem beweging
Marieke Bootsma houdt zich bezig met rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen en jongeren in het bevingsgebied. Ze heeft een eigen praktijk in Bedum dat ze in de toekomst hoopt uit te breiden tot expertisecentrum. Volgens haar echt nodig, zeker in het bevingsgebied.
Interview Marieke Bootsma over rouwbegeleiding kinderen en jongeren met Bert Koster
Marieke Bootsma, een 56-jarige professional met een rijke achtergrond in de verpleging, het onderwijs en de politiek, richtte MariekesMood Bedum op om rouwbegeleiding te bieden aan kinderen en jongeren. Na haar verhuizing van Groningen naar Bedum, begon Marieke haar carrière in de verpleging en het onderwijs, waar ze rouwbegeleiding introduceerde voor kinderen van gescheiden ouders. Haar politieke betrokkenheid bij de SP en haar werk in Den Haag gaven haar diepe inzichten in de regionale behoeften, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van haar praktijk gericht op rouwbegeleiding. Nu, via workshops en directe ondersteuning, streeft Marieke ernaar een ondersteunende omgeving te creëren voor kinderen die verlies ervaren, zowel op scholen als in haar praktijkruimte.