Informatiemarkt Noord Groningen
Wat is rouw?
Rouwen kinderen ook?
Is boos zijn normaal?
Hoe kun je jongeren met rouw helpen?
Wat zijn oude tradities en nieuwe rituelen rondom de dood?
Hoe kun je afscheid nemen?
Deze, en vele andere vragen kun je stellen zaterdag 21 oktober op de informatiemarkt in Bedum.
Van 10-16 uur kun je op het plein achter de Maranathakerk op een laagdrempelige manier in gesprek over verlies, uitvaart en rouw. Daar sta ik met andere ondernemers die dagelijks werken om iedereen te begeleiden in een moeilijke tijd.
“Van oude tradities naar nieuwe rituelen”
Mijn bijdrage zal natuurlijk vooral gericht zijn op rouw en verlies bij kinderen en jongeren. Opa’s en oma’s, vaders en moeders, maar ook zeker kinderen en jongeren zijn van harte welkom. Op een laagdrempelige en leuke manier willen we het onderwerp bespreekbaar te maken.
Maar er staat ook een oldtimer-rouwwagen en kun je een rondje rijden met de rouwbakfiets. Naast voorbeelden van verkrijgbare producten, bloemen en een proeverij zal Auke Martin Korthuis de muziek verzorgen. Bij verschillende uitvaart- en verliesbegeleiders kun je al je vragen neerleggen en is er mogelijkheid iets te maken voor iemand die je verloren hebt.
“Ontdek dat een uitvaart ook warm, verbindend en mooi kan zijn”
Bekijk hier meer informatie omtrend de informatiemarkt:
Nieuwsbericht:
https://omroephethogeland.nl/…/nieuw-bakje-troost…/
De website:
https://www.nieuwbakjetroost.nl
Bekijk ook mijn andere blogs:
MARIEKESMOOD 1 JAAR!!
MARIEKESMOOD 1 JAAR
Het is vandaag een jaar geleden dat ik begon met Mariekesmood.
En gaf ik vorm aan mijn missie: Het normaliseren van rouw.
Interview met groninger Bodem beweging
Marieke Bootsma houdt zich bezig met rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen en jongeren in het bevingsgebied. Ze heeft een eigen praktijk in Bedum dat ze in de toekomst hoopt uit te breiden tot expertisecentrum. Volgens haar echt nodig, zeker in het bevingsgebied.
Interview Marieke Bootsma over rouwbegeleiding kinderen en jongeren met Bert Koster
Marieke Bootsma, een 56-jarige professional met een rijke achtergrond in de verpleging, het onderwijs en de politiek, richtte MariekesMood Bedum op om rouwbegeleiding te bieden aan kinderen en jongeren. Na haar verhuizing van Groningen naar Bedum, begon Marieke haar carrière in de verpleging en het onderwijs, waar ze rouwbegeleiding introduceerde voor kinderen van gescheiden ouders. Haar politieke betrokkenheid bij de SP en haar werk in Den Haag gaven haar diepe inzichten in de regionale behoeften, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van haar praktijk gericht op rouwbegeleiding. Nu, via workshops en directe ondersteuning, streeft Marieke ernaar een ondersteunende omgeving te creëren voor kinderen die verlies ervaren, zowel op scholen als in haar praktijkruimte.